Tänk om skolan är som en fiskmarknad i Kina!

Tänk om alla barn som är så kallade ”hemmasittare” led av ett virus. Och tänk om det viruset kunde smitta till vem som helst, och bli lika farligt för alla.

Tänk om det skulle kunna innebära att stora företag som t ex SAS plötsligt drabbades av att personalen blev fullständigt utmattade och fick ångest och depression. Att de tvingades isolera sig hemma för att ens orka leva. Tänk om detta skulle kunna sprida sig till hela samhället, även till politikerna och deras egna familjer. Tänk om det viruset skulle sätta hela branscher och hela landets ekonomi ur spel..

Skulle då hela samhället mobilisera sig på samma sätt som nu? Skulle då våra barn bli uppmärksammade och omskrivna?

Vi som har barn som blivit utmattade och sjuka redan vid 12 år eller till och med ibland vid 7-8 år, undrar var Folkhälsomyndigheten är för våra barn? Vi undrar var de stora stödpaketen från finansministern är för våra barn? Vi undrar när statsministern ska tala tröstande och uppmuntrande till våra barn, och uppmana hela samhället att ställa upp?

Tänk om det faktiskt är så, att hela vårt land och dess ekonomi kommer att drabbas väldigt hårt i slutändan av detta skolvirus som gör att så många barn i Sverige mår väldigt dåligt. Tänk om man faktiskt kan likna detta med att skolan är som en fiskmarknad i Kina..?  

Det är idag runt 27 000 bekräftat smittade av Coronaviruset i Sverige, och ca 3300 döda.
Antalet barn som mår dåligt i skolan är svårare att mäta, men det finns siffror som pekar på mellan 20-70 000 barn som inte går till skolan. Dessa blir fler hela tiden, och jag kan garantera att barnen mår dåligt länge innan frånvaron är ett faktum!

Hur många barn ska gå under, och hur mycket ska det få kosta både människor och samhället, innan vi får dagliga rapporter om den här samhällssjukdomen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: